1

De Ultieme Denim Gids: zo vind je de perfecte jeans voor jouw lichaamstype

denimguidfindyourperfectfit.jpg

Jeans zijn een onmisbaar kledingstuk, maar met zoveel stijlen kan het vinden van het perfecte paar voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg Hier is een handige gids om je te helpen de ideale pasvorm te vinden!

Jeansbroeken voor dames

Straight-Leg Jeans: klassiek en strak

De straight-leg jeans is een betrouwbare klassieker met een relaxte pasvorm die niet te los of te strak is. Deze jeans passen bij vrijwel elk lichaamstype dankzij hun veelzijdige en tijdloze ontwerp. De rechte snit verlengt de benen en is ideaal voor peerfiguren.

Stijltip: Draag ze chic met een getailleerd overhemd of casual met sneakers en een T-shirt​.

Bootcut Jeans: een subtiele flair

Bootcut jeans sluiten strak aan bij de heupen en dijen, met een lichte uitlopende pijp vanaf de knie—precies genoeg om over een paar laarzen te passen. Deze jeans flatteren vrijwel iedereen en helpen om balans te creëren bij curvy of zandloperfiguren. Met hun subtiele flair voegen ze net genoeg drama toe aan je outfit.

Stijltip: Stijl ze met pumps of houd het simpel met enkellaarsjes​.

Flared Jeans: helemaal retro

Als je houdt van een jaren '70 look, dan zijn flared jeans echt iets voor jou. Deze stijl sluit aan bij de taille en heupen, en loopt dan dramatisch uit vanaf de knie. Ze zijn perfect om extra rondingen te creëren bij rechte of atletische lichaamstypes​.

Stijltip: Draag met een graphic T-shirt en chunky platforms voor een vintage look​

Mom Jeans: moeiteloos cool

Met hun hoge taille en relaxte pasvorm geven mom jeans die moeiteloos coole, casual look. Ze zitten strak bij de taille en heupen, maar worden wijder richting de pijpen. Deze jeans accentueren een gedefinieerde taille, wat ze een geweldige keuze maakt voor zandloper- en peerfiguren​.

Stijltip: Combineer met een ingestopte bloes of crop top voor een flatterende, taille-accentuerende look​.

Boyfriend Jeans: relaxed en comfortabel

Boyfriend jeans, met hun nonchalante, comfortabele pasvorm, zijn ideaal voor een casual look. Ze zitten lager op de heupen en zijn losser rond de dijen en benen, wat ze perfect maakt voor atletische of rechte lichaamstypes​.

Stijltip: Rol de zoom om en draag een strak T-shirt om het contrast met de relaxte pasvorm te benadrukken​.

Cropped Jeans: toon wat enkel

Cropped jeans eindigen net boven de enkel en geven je outfit een speelse onderbreking. Ze zijn ideaal om je favoriete schoenen te showen en zijn perfect voor de lente en zomer. Deze stijl werkt voor bijna elk lichaamstype, vooral voor kleinere figuren​.

Stijltip: Combineer met opvallende schoenen zoals enkellaarsjes of pumps om de aandacht op je schoeisel te vestigen​.

Skinny Jeans: tijdloos en strak

Skinny jeans staan bekend om hun strakke pasvorm van taille tot enkel, wat zorgt voor een gestroomlijnd silhouet dat de meeste lichaamstypes flatteert. Ze zijn perfect te combineren met oversized tops om balans te creëren. Als je op zoek bent naar een stijl die je benen benadrukt, zijn skinny jeans de perfecte keuze. Ideaal voor zandloper-, petite en atletische lichaamstypes.

Stijltip: Combineer met een losse trui of luchtige blouse voor een casual, moeiteloze look​.

 
Met zoveel stijlen is er een perfect paar jeans voor iedereen.
Kom snel langs in je favoriete Fashion Team-winkel om deze opties zelf te proberen.
Krijg persoonlijke tips en stylingadvies van onze modeadviseurs om je te inspireren en het perfecte paar te vinden!
Ontdek onze boetieks op onze website: klik hier